Личните разговори по GSM-а – дали наистина са лични?

1

Етикети:

подслушване на мобилен телефон
Замисляли ли сте над този въпрос? Дали изобщо има смисъл да се отдалечавате от хората, когато говорите? С тези напреднали технологии даже и при GSM телефоните, с инсталирането на GPS чип при повечето нови апарати, с възможността да се подслушват мобилните телефони на всички близки, деца, жена, приятел, приятелка, майка, баща и така до девето коляно, останали ли са някакви тайни изобщо в модерното ни общество? Да не говорим, че всеки изгаря от желание да разбере кой с кого, къде и какво. И само привидно се спазва някакъв етикет.

Още за GSM подслушване...

Възможно ли е телефонът ви да е хакнат и вие да сте обект на следене?

1

Етикети:

Телекомуникациите се развиха толкова много, че мобилните телефони са вече нищо повече от няколко милиметрови GSM апарати с мулти функции – камера, видео, аудио софтуер, микрофон за разговори, операционна система, досущ като един малък преносим компютър.

Още за GSM подслушване...

Излагат ли на риск съвременните мобилни апарати нашата уединеност?

4

Етикети:


Ако трябва да отговорим само с една дума на този въпрос, то това ще е “Да!”

Безспорно, откакто има мобилни комуникации, макар животът ни е да е далеч по-улеснен, заради възможността да не чакаме на телефона у дома важно обаждане, има други неща, които понякога биха ви накарали да се замислите къде точно са предимствата на един мобилен телефон. Първо, когато имате мобилен телефон всеки може да ви отрие.

Още за GSM подслушване...