Възможно ли е телефонът ви да е хакнат и вие да сте обект на следене?

Етикети:

Телекомуникациите се развиха толкова много, че мобилните телефони са вече нищо повече от няколко милиметрови GSM апарати с мулти функции – камера, видео, аудио софтуер, микрофон за разговори, операционна система, досущ като един малък преносим компютър.



И също като един компютър, GSM телефонът може да бъде хакнат. Да, съвсем сериозно, има си и пирати, които преслушват мобилните телефони, посредством специални шпионски софтуери. Тяхната цел е да се доберат до ценна информация, която биха използвали за източване на дебитната или кредитната ви карта например. Друг, който би могъл да ви следи и подслушва може да е най-близкият ви човек, ако сте му дали повод за ревност или просто така профилактично, да не би да се объркате и да съгрешите. Сякаш има право да го прави, но това е друга тема.

Ако все още не вярвате, че може спокойно да ви подслушват GSM-а или следят, нека ви обясним накратко, как става инсталирането на подслушвателен софтуер. Взели сте си чисто нов мобилен апарат и нямате търпение да се похвалите у дома, на съпруга или съответно съпругата, приятели, близки, роднини.

И така щастливи се запътвате към вкъщи и апарата обикаля ръцете на всичките ви роднини, като накрая молите милото да го прибере, тъй като той или тя е по-настоятелен, когато става въпрос за вашите роднини. И така го оставяте насаме с новото съкровище. И той или тя само това е чакал/а. Ако вече си е имал планове, че ще ви следи тъй като се държите прекалено съмнително, ето и нов телефон отнякъде се появи, въпреки че нямате толкова много доходи, то това е идеалният момент, когато да осъществи плана си.


Това, което трябва да направи отнема само няколко минути – трябва да инстралира шпионския софтуер на вашия телефон, това може да стане и през неговия телефон, като го прехвърли на вашия с помощта на блутуут или инфтачервен порт, ако все още има такива телефони. (как се подслушва мобилен телефон видео)

После само трябва да промени софтуера на приемане и оттук нататък телефонът ви не му/й трябва. Ще ви ги върне с мила усмивка и с думите колко невероятно красив е, и какъв вкус имате. А в същото време ще отскочи или до магазина или ще отиде до другата стая да почете.

Оттам само трябва да набере номера на сим картата ви и проследяващия софтуер ще се активира, като или ви изпрати безобидно съобщение, което при отваряне ще задейства микрофона на телефона ви, превръщайки го в приемник, или просто изпращайки ви някаква реклама от вашия оператор.

И в двата случая няма да разберете първоначално какво става.

Оттам нататък съвсем безпрепятствено ще може да ви подслушва GSM-а и да ви крои шапка, както се казва. Но тъй като консумацията на енергия става двойна, заради предаването през микрофона на телефона, батерията ще започне да се изтощава много по-бързо, а и самият телефон може да се държи и доста странно. Което, ако е нов може да отдадете на бъг в софтуера на самия GSM телефон или пък на изработката и сглабянето на елементите. Ако обаче го занесете на ремонт, техниците може и да успеят да засекат шпионския софтуер.

А оттам нататък остава да си спомните на кого сте го оставяли. Успеете ли да достигнете до истината имате два варианта – или да вдигнете невероятен скандал или да отговорите със същото – с неговите камъни по неговата глава. А и може да откриете защо ви следи без да има, поне според вас, повод. В някои случаи хората, които мамят половинките си, се застраховат като самите те започват да следят. Няма много голяма логика, но е факт.

Ако пък съпругът или съответно съпругата, страда от болезнена ревност, един откровен разговор може и да свърши работа.

Comment (1)

Вярно ли е това ?

http://www.snews.bg/bg/statiya/vizhte-kak-mozhe-da-proverite-dali-gsm-at-vi-se-podslushva-video:30855

Публикуване на коментар