В кои държави може и не може да се използват gsm подслушватели и заглушители

Етикети: , , , ,


Тъй като електронните устройства като подслушватели и заглушители за gsm се характеризират с това, че общо казано нарушават човешките права, в някои държави те не са разрешени за използване със закон. В някои пък са частично разрешение. Нека да видим как стоят нещата в по-известните ни държави по света.

Армения – няма ограничения за ползване на заглушаващи или пък подслушващи устройства.
Австралия – ако живеете тук нямате никакво право да притежавате, използвате или работите под каквато и да било форма с gsm заглушители или подслушватели.
В Белгия също е незаконно да се продават, притежават или работи с такива устройства. В Канада е забранена употребата, с изключение на федералните части, като съда, и разследващите части, които имат специални права. 

Народна република Китай: В Китай заглушителите на Gsm се ползват в образователната система, за да предотвратят измами, като подсказване за даден изпит. Подслушвателните устройства по прицип са забранени, но властите имат право да ги ползват.
В Чехия, Дания и Финландия също са незаконни за употреба.
Във Франция ползването на заглушители е узаконено от 2004 година, като тези устройства могат да се ползват в кината и други обществени места. Подслушването и записът на телефонни разговори е забранено, но в затворите се използва законно.
В Германия е незаконно, с изключение на затворите където имат подслушватели и заглушители. 

В Индия само правителството, на различни религиозни места, в затворите и в образователните институции е законно да се ползват заглушители за мобилни апарати. Подслушвателите са забранени със закон. 

В Иран само и единствено полицейските и военните части могат да ползват този вид устройства, за разкриване на престъпления или заговори за такива.
В Ирландия е забранено навсякъде освен в затворите. 

В Италия на практика не е незаконно да притежавате gsm подслушватели и заглушители, но е незаконно да работите с тях, тъй като италианските власти изрично забраняват да се смучащат радио и телефонните комуникации на другите хора и организации. Все пак е законно да се ползват заглушители на gsm на места като кина, театри или други обществени сгради, библиотеки, болници и навсякъде, където телефонните разговори биха попречили на нормалната работа.  

В Япония е нелегално да се използва, но законно да се притежават. Употребата на мобилен заглушител с малък обхват дори, в Япония ще ви струва 250 000 долара и/или 5 години в затвора.  

В Обединеното кралство е незаконно да се използват тези вид устройства, но пък няма проблем да ги притежавате. В затворите е строго препоръчително да бъдат инсталирани.

Comments (0)

Публикуване на коментар