Защитете личните си разговори от gsm подслушване

Етикети: , , ,


В днешния натоварен живот, когато техниката е навсякъде около нас е добре освен да се научим да ползваме камери и подобни, да се научим и да се защитаваме от недоброжелателни хора, които се опитват да ни навредят. Дали чрез средства за физическа отбрана или косвено, но трябва винаги да сме подготвени. Както например за вмешателство в личния ни живот и gsm подслушване.

Има два начина да се защитите от това: или да преровите всичките скришни кътчета, чекмедженца, телефоните, саксиите, компютъра и абсолютно всичко, за което се сетите и ви е пред погледа в жилището, или просто да се снабдите с един детектор, който засича всякакви средства за gsm подслушване, бръмбари, камери и т.н. джаджи.

Ако времето ви е прекалено скъпо и нямате време да претърсвате навсякъде, а искате да сте сигурни, че няма да станете жертва на gsm подслушване, запис със скрита камера или друго, тогава е най-добре да отидете в някой шпионски магазин и да се снабдите с един детектор. Това, което прави един подобен уред е да засича RF сигнал с честота от 1MHz до 6.5GHz. включително GSM , WIFI, FM, VHF, UHF, 900/1200/2400 wireless аудио и видео сигнали.

Всичко, което трябва да направите, за да работите с едно такова устройство и да откриете дали не ви шпионират, е просто да го включите и да наблюдавате или да се ослушвате. Когато се търсят скрити камери например, е необходимо да изберете режима на работа, да настроите потенциометъра и да поставите лещата на устройството близо до окото си, за да видите по-добре лещата на скритата камера.

При откриване на устройство за gsm подслушване в помещението, в което се намирате, издърпвате антената до най-високата й позиция, натискат бутон MODE, който ще позволи да се включи устройството в радиочестотен режим на работа с аларма. Променете чувствителността с кръглия потенциометър отстрани до най-високо положение, и открийте излъчвания радио сигнал. Когато го доловите в общия шум, все по-силно и по-близък, излъчван и приеман от устройството, променете чувствителността на детектора до най-ниската стойност, за да може по-лесно да установите позицията на източника. Колкото повече приближавате източника на излъчвания радио сигнал, т.е. камера, подслушвател и друг шпионски уред, или просто вашият gsm, толкова повече алармата на детектора се усилва, а LED индикатора засиява с по-ярка червена светлина.

Comments (0)

Публикуване на коментар