GSM подслушване за сигурност и доверие?

Етикети: , ,


Има ли средство за gsm подслушване? Всъщност има. Както с годините различни учени са открили начин да се прави подслушване на стационарна линия, така вече може да се подслуша и мобилен телефон. Разбира се при него няма да се наложи да разглабяте телефона, но пак ще трябва да го вземете за няколко минути, за да може да поставите подслушвателя. А подслушвателя е софтуер, който се инсталира в телефона. Неговото поставяне и изключително лесно, следвайки инструкциите дори човек, който и понятие си няма от техника, може да се справи. И което е по-важно, в момента, в който се активира софтуера за gsm подслушване, собственика на телефона няма да разбере. Той не започва да мига, писука или пък изпраща съобщение.

От тук нататък този телефон става идеалният микрофон, защото през него може да се чуе всичко и всеки, който разговаря около него, за каквото и да било. От вас се иска само да не се издадете какво сте направили, защото освен ако човека, който искате да подслушате не е някой шегаджия, може да си навлечете сериозни неприятности.

Разбира се едно такова средство за gsm подслушване може да е и много полезно. Ако например се притеснявате с кого, къде и кога се събира вашето дете, но не искате да ограничавате свободата му дотолкова, че да се чувства като престъпник, може да направите една проверка на разговорите му. Но все пак бъдете внимателни, подрастващите са доста докачливи на тема доверие.

Comments (0)

Публикуване на коментар