GSM подслушване или изтриване на съобщения – прилики и разлики

Етикети: , , , ,

Когато искате да научите нечия тайна какво правите? Дали разговаряте с човека или просто подлагате ухо и чувате всичко, което става? Ползвате ли gsm подслушване? Ако да, то тогава знаете, че днес технологиите ви позволяват да използвате различни средства за това. Например може да подслушвате посредством обикновена сим карта цяло едно помещение. Всичко, което трябва да направите в този случай е просто да поставите сим картата в слота, предназначен за нея и да позвъните на номера й от друг телефон. Картата включва устройството за gsm подслушване и вие чувате директно и наживо всичко, което се случва в това помещение.
Има дори такива програми, които могат да ви позволят да прочетете всяко текстово съобщение, получено на даден телефон.

Ако обаче сте от другата страна на барикадата и искате да се защитите от нечии посегателства как да се защитите от gsm подслушване например и от ровене в личният ви телефон?
Има един по-нов начин, който обаче за жалост все още не е наличен в нашата страна. Ако например сте потребител на iPhone имате възможност да ползвате неговото тайно приложение, което след едно прочитане на получен от вас или друг смс, го изтрива. Така дори някой да ви хакне телефона, то той няма да може да ви прочете кореспонденцията, още повече, ако не е за неговите очи.

Малко е спорен въпроса с морала, но пък и е спорен въпроса дали е нормално да се рови в личните вещи като телефони и джобове, за да се разбере дали някой изневерява на някой.
Принципа на работа на този софтуер е много лесен. Когато искате да напишете нещо тайно на някой или да получите, просто правите въпросните настройки с този софтуер, и веднъж щом човекът отсреща прочете вашето съобщение, програмата ще го изтрие. Същото се отнася и ако някой ви прати на вас нещо тайно.

Comments (0)

Публикуване на коментар